Finančná správa: Nepoučiteľní podnikatelia, padlo množstvo pokút

06.08.2024 Bratislava

Bratislava 6. augusta (TASR) - Od začiatku júla do 4. augusta Finančná správa (FS) SR v rámci akcie Horúce leto 3 vykonala už 1022 kontrolných nákupov. Porušenie zákona bolo zistené až v 439 prípadoch, za čo kontrolóri uložili pokuty vo výške 116.610 eur, informovala v utorok FS.

Príslušníci FS od začiatku júla preverujú evidovanie tržieb na predajných miestach s vysokou turistickou návštevnosťou - hudobných festivaloch, jarmokoch, kultúrno-spoločenských podujatiach, v baroch, reštauráciách, sezónnych prevádzkach či na kúpaliskách.

"Napriek tomu, že finančná správa o kontrolnej akcii stále intenzívne informuje, zdá sa, že niektorí podnikatelia sú nepoučiteľní. Po prekročení tisíc kontrolných nákupov stále viac ako 42,95 % kontrolovaných subjektov porušuje zákon," uviedol hovorca finančnej správy Daniel Súkup.

Kontrolná akcia zameraná na evidenciu tržieb a používanie elektronickej registračnej pokladnice bude pokračovať až do konca augusta. Nepoctiví podnikatelia podľa hovorcu podvádzajú štát a tým aj samotných občanov. Nevydaním dokladu si krátia tržby a tým si znižujú svoju daňovú povinnosť.
 

Vyberte región

mark